Здравейте колеги. Днеска ми се появи проблем със спирачките. Както си карам и ми стегнаха предните колела. Педала на спирачката се беше втвърдил и имаше събсем малък ход даже почти нямаше ход (наскоро пак ми се беше случвало това с втвърдяването на педала но други проблеми нямах даже си спираше по почти същия начин). Да доуточня и друго нещо задните ми спирачки не спират дисковете са раждясали, но това е още откакто съм купил колата и мисля че няма отношение в случая. Та да се върна на проблема откачих вакума на сервото и даже махнах буксата на АБС-а но нямаше ефект на момента. Изчаках ги малко да изтинат и отпуснаха после пак закачих сервоапарата и АБС-а покарах малко даже умишлено правих резки спирания да загреят пак и да видя дали пак ще стегнат, но не стегнаха. Но все пак проблема си остава та ако някой има идея от какво е проблема да сподели. Прегледах доста теми но там се пише само за проблема с твърдия педал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачките
Collapse
X
-
Раздвижи спирачните апарати колега.
Твърдия педал /ако има съскане при натискане/-скъсана мембрана на сервото
За задните спирачки-смени разпределителяLast edited by Xman; d.m.y г., 12:09.АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS
-
...а бе може и от спирачните маркучи да прави тоя проблем!
Предните цилиндарчета трудно клеясва, за разлика от задните!
п.с. виждал съм разложени от вътре при дълго стояла кола без да се кара...Last edited by Бобби; d.m.y г., 17:01.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение...а бе може и от спирачните маркучи да прави тоя проблем!
п.с. виждал съм разложени от вътре при дълго стояла кола без да се кара...166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение...а бе може и от спирачните маркучи да прави тоя проблем!
Предните цилиндарчета трудно клеясва, за разлика от задните!
п.с. виждал съм разложени от вътре при дълго стояла кола без да се кара...sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
!!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!
Comment
-
колеги да споделя малко развитие по темата. Относни задните спирачки реших да сваля задните апарати да ги раздвижа. И за да не спирам колата тотално реших да ги изолирам от отпред. почвам да развивам тръбичките от АБС-а и на тръбичките за назад имаше странно сложен марку4 като протектор но в началото не ми направи впечетление. Като разви едната тръбичка усети че много лесно се гъни и какво се оказа някой пишман майстор още преди да я купя установил че има проблем на задните спирачки сигурно теч няка и срязал тръбичките и ги забърнал и сложил тези маркучи като камуфлаж. Направо се хванах за главата. И сега ще трябва да си намеря тези тръбички и чак тогава ще мога да установя каде е наистина проблема за назад. А пък за другото със стягането на спирачките мисля че е серво и си търся сега.Alfa Romeo 155 1,8 T.S. 8V, Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 10V
Comment
-
Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщениеДобре , а като педала ти е много твърд при спиране от какво е?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщениеСъвсем скоро ще стане така и при мене Ваклинка споко.
Ама трябва да ми удариш едно рамо.Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеТия не са ли по добри...?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment